Ton Franken

Ton Franken (Dr. Ir. A.C.M. Franken ) werd op 9 mei 1958 geboren en hij studeerde Chemische Technologie aan de Universiteit Twente van 1975 tot 1983. Tijdens zijn afstudeeropdracht heeft hij gewerkt aan het bepalen van concentratieprofielen in pervaporatiemembranen.

Na zijn studie is Ton gepromoveerd aan de vakgroep membraantechnologie van de Universiteit Twente (link naar http://www.membrane.nl) onder Prof. C.A. Smolders. Tijdens zijn promotiewerk heeft Ton de principes en toepassingen van membraandestillatie onderzocht. Na afloop van zijn promotie heeft hij twee jaar in de groep van Prof. Tony Fane aan de Universiteit van New South Wales in Sydney (Australiƫ) gewerkt aan micro- en ultrafiltratie van eiwit-oplossingen.

Na zijn terugkeer in Nederland werkte Ton als post-doc onderzoeker aan de Universiteit Twente van 1991 tot 1995 in de vakgroep membraantechnologie. Daarnaast was hij van 1992 tot 1995 secretaris van de Onderzoekschool Procestechnologie (OSPT).

In 1995 heeft hij het Membraan Applicatie Centrum Twente opgezet; in eerste instantie als stichting. In 1998 is de stichting omgezet in een BV.

Ton mit Pizza